3 skäl till varför vi älskar att shoppa online

3 skäl till varför vi älskar att shoppa online
Nätbutiker

E-handel har vuxit mycket i Norden under de senaste tio åren, och de fysiska butikerna upplever hård konkurrens på grund av den ökande internethandeln. Det finns många anledningar till varför e-handel har utvecklats så mycket i Norden. Här ger vi dig 3 av de viktigaste skälen.

Den tekniska utvecklingen

Den första, och kanske också den viktigaste anledningen till att vi handlar mer och mer online, är den tekniska utvecklingen som har ägt rum de senaste åren. Idag använder vi mobil och dator för allt, så det är också naturligt att vi har börjat handla mer via mobil, surfplatta och dator. Även om många till exempel fortfarande köper snus i butiken eller i kiosken, är det lika vanligt idag att köpa snus online.

Samtidigt kan den växande onlineshoppen också förklaras av att butiker har börjat annonsera online.

Bra priser och fler erbjudanden

En annan aspekt av den växande onlineshoppen är att det är lättare att hitta de bra priserna på varorna online än i de fysiska butikerna. När vi till exempel tittar på kläder i en onlinebutik kan vi ofta välja att söka direkt i en "försäljningskategori" och därmed snabbt få en översikt över de artiklar som har lagts ner. Det är lätt att se om något är frestande, och annars går det snabbt att gå vidare till nästa webbutik och se om de har något bättre där.

När vi handlar online finns det ett mycket större urval av olika butiker. Om du letar efter ett visst märke eller objekt är det enkelt att hitta det online. Det tar bara en Google-sökning, och sedan har du alla butiker som säljer varumärket eller produkten du letar efter - oavsett om det är Tommy Hilfiger, billigt snus eller något helt annat.

Det är också lätt att hitta samma produkt i flera olika butiker och jämföra priset för att se vem som är billigast. På så sätt kan vi spara pengar, och det är naturligtvis något vi gillar.

Enkelt och praktiskt

Sist men inte minst är shopping online enkelt och bekvämt. Du kan sitta i soffan hemma och titta på alla butiker du vill, utan att bli störd av andra kunder, vilket faktiskt har ganska mycket att säga.

Vi kan också handla när vi vill online. Onlinebutikerna är alltid öppna, vilket passar perfekt in i den hektiska vardagen som många norrmän har idag. På detta sätt har e-handel också blivit ett sätt att spara tid, eftersom du snabbt kan hitta vad du behöver och få den levererad direkt till din dörr. När du kan spara både tid och pengar genom att handla online är det inte konstigt att e-handeln skjuter i höjden. Det verkar inte heller som om denna trend vänder sig från första början.

Mer Nätbutiker