Så hittar du bästa ölen på nätet

Så hittar du bästa ölen på nätet
Mat & Dryck

Öl är en dryck som förtärs av många i vårt vackra land. Den här drycken har skapat sig själv en självklar plats i samhället. Det ser vi inte minst eftersom det är så pass många bryggerier som startas, även i mindre skala. Det har också blivit populärare att prova på nya ölsorter än det varit tidigare. I dag är det enkelt att inte bara handla mat online utan även att handla öl på nätet. Att göra det har många fördelar, och är dessutom väldigt smidigt utfört. Att det går att köpa öl på nätet innebär att du kommer få möjlighet att testa mängder av nya ölsorter, oberoende av om du gillar en smakrik Ale, en enkel ljus lager eller en sour som har smak av bär.

Ölets omtvistade historia

Mängden ölsorter vi har idag har inte alltid varit en verklighet. Det har inte heller alltid varit en självklarhet att man kan köpa öl på nätet. Vad gäller svensk öl har det varit ett hett politiskt ämne under flera decennier. Vissa perioder har en del öl varit förbjuden, andra perioder har man testat sig fram och provat skapa öl med andra alkoholprocenter än vanligt.

Visste du till exempel att starköl var förbjudet i Sverige tidigare, och att mellanölet började produceras som en följd av det? Eller att det år 1970 var frivilligt att ha en åldersgräns på 18 år vid försäljning av öl? Om du är intresserad av att lära dig mer om ölets historia, som minst sagt är fascinerande, kan du läsa ännu mer fakta om öl och dess resa genom tiden hos Spritmuseum som är experter inom ämnet.

Varför du ska köpa öl på nätet

Om du har tröttnat på Systembolagets utbud och vill prova någonting nytt kan du beställa öl online. Att köpa öl på nätet är framförallt bra eftersom du kommer kunna klicka hem mängder av helt nya ölsorter, även från mindre aktörer som valt att satsa på att brygga öl men som inte säljs på Systembolaget. Det är också väldigt mycket enklare att beställa öl än att gå till bolaget. Du behöver inte kånka på tunga påsar, avsätta tid på att hinna dit. Du kan istället få dina nya ölsorter levererade hem.

Här kan du köpa öl på nätet

Precis som med alla andra näthandlar gäller det att välja rätt ställe när du ska handla öl online. Köp öl online från platser som har fått goda omdömen. Vi har samlat flera recensioner för att du ska kunna vara säker på var det är tryggt att köpa öl på nätet. Vi är experter på att samla in information om kunders upplevelser av alla möjliga slags företag och du gör därför gott i att vända dig till oss för att kontrollera hur en onlinehandel har upplevts av sina tidigare kunder. Det finns många återförsäljare på nätet som är omtyckta av sina kunder, har ett brett utbud av olika ölsorter och är pålitliga.

Utöka din kunskap om olika ölsorter

Att köpa öl på nätet är lättare om du känner till lite grann om vad som påverkar hur en ölsort smakar. Det är förstås även lättare om du har en tydlig bild av vad det är för slags öl du letar efter. Vill du lära dig mer om öl kan du exempelvis boka tid för en ölprovning hos ett välrenommerat företag. Under en ölprovning kommer du lära dig mängder av fakta om drycken som kan vara bra för dig när du senare vill beställa öl. Eftersom du också får prova flera olika sorter kommer du ha lättare för att veta vad du ska leta efter när du gör din beställning.

Lär känna nya bryggerier

I Sverige finns en branschorganisation för företag som brygger öl. Branschorganisationen, Sveriges Bryggerier, har drygt 40 medlemmar och de utgör drygt 90 % av alla aktiva bryggerier i Sverige. När du ska beställa öl kan du gå igenom deras förteckning av medlemmar för att se om du kan hitta någon av deras produkter när du vill köpa öl på nätet. På det sättet får du inte bara en ny smakupplevelse utan kommer också kunna understödja svenska bryggerier.

Du kan naturligtvis också köpa öl på nätet från utländska bryggerier. Hittar du en näthandel som har öl som du vill beställa, kom ihåg att först kontrollera hos oss vilka recensioner företaget har så att du är i säkra händer när du gör ditt köp.

Mer Mat & Dryck