Därför är “företagslån” det dyraste sökordet

Därför är “företagslån” det dyraste sökordet
Krediter & Lån

Det allra dyraste sökordet på Google just nu är “företagslån”. Den kostar 625 kronor per klick. Det säger en hel del om utbudet på kreditmarknaden idag. Är du ett företag i behov av företagslån? Då ska du se till att välja den bästa kreditgivaren för dig.

När Sveriges 100 dyraste sökord listast är det lån i olika former som dominerar. Förutom det dyraste sökordet “företagslån” är det ytterligare 65 sökfraser på listan som innehåller ordet “lån” i någon form. Det betyder att långivarna är beredda att satsa mycket pengar på att nå sin målgrupp: företag i behov av likviditet. Betyder det att råder en slags “köparens marknad” på kreditmarknaden idag?

Är det lätt att få företagslån?

Att kreditgivare är villiga att betala höga belopp för att klicka hem en potentiell kund på världens största sökmotor betyder att man letar efter nya företagskunder, och tycker att det är lönsamt att göra det genom sökmotortjänsten Google – priset till trots.

Det betyder dock inte att det vare sig är lätt eller svårt att få företagslån idag. Däremot är det en indikation på att det finns ett gediget utbud av kreativare på marknaden. Det första du som söker ett lån ska göra är därför att gå in på en god jämförelsesajter likt kreditval.se.

Företagslån på marknaden skiljer sig nämligen mycket åt när det gäller ränta, återbetalningstid, villkor och förmåner. Ta hjälp av en god guide så du inte nöjer dig med första bästa bank.


Vad krävs för att få ett företagslån?

Det finns olika typer av företagslån. En del lån kräver säkerhet. Andra gör det inte. Det mer traditionella banklånet har ofta krav på säkerhet, och dessutom lång handläggningstid. Men i gengäld kan de ge lägre ränta.

Företagslån utan säkerhet har blivit den vanligaste typen av lån till företag. Det beror på digital tillgänglighet. Du kan få ett lån beviljat i en snabb digital process. Många av dessa företagslån erbjuds dessutom utan krav på säkerhet. De riktar sig främst till småföretag där du som ägare går i personlig borgen för lånet.

För att få ett företagslån krävs generella krav och specifika krav.

De vanliga generella kraven är:

Företaget måste ha en giltig bolagsform

• Företag ska vara registrerat i Sverige

• Pengarna betalas ut till ett svenskt företagskonto

• En borgensman måste kunna uppges

De vanligaste mer specifika kraven är:

• Bolaget måste ha varit verksamt i 6 månader

• Bolaget måste ha en viss omsättning

• Bolaget får inte ha någon betalningsanmärkning

• Bolaget måste ha ett bokslut

Vad kostar ett företagslån?

Ett lån till företag kommer ofta med en månadsränta eller fast avgift.

Avbetalningssräntan har ett intervall mellan 0,5 - 4 procent per månad, vilket motsvarar en årsränta på 6 - 48 procent. Vilket är ett enormt intervall.

Vilken ränta du får hänger på ditt företagas specifika förutsättningar. Det är en bedömning som kreditinstitutet eller banken gör. Ett företag med god ekonomi och kreditvärdighet kan förvänta sig att få under eller runt 2 procent i månadsränta.

När du söker ett företagslån vill du ha så goda räntevillkor som möjligt. Därför kan det vara en god idé att gå genom en låneförmedlare. Då kan du få erbjudanden från upp till 15-20 långivare på endast en företagsupplysning via UC.

Mer Krediter & Lån