Därför använder fler företag Ripple framför Bitcoin och Ethereum

Därför använder fler företag Ripple framför Bitcoin och Ethereum
Finans

Under de senaste åren har kryptovalutor fått ett högre anseende, dels för hur gynnsamma de visat sig vara att investera i men också för hur de går att använda. En kryptovaluta som fått större uppmärksamhet på sistone är Ripple, som allt fler internationella företag börjat använda.

Ripple är en teknik som grundades av Chris Larsen och Jed McCaleb 2012. Den fungerar som både en kryptovaluta kallad XRP och ett digitalt betalningsnätverk för finansiella transaktioner. Ripple ämnar att vara snabbt och kostnadseffektivt för företag som gör betalningar mellan länder.

En av de största kryptovalutorna

Bitcoin är den givna marknadsledaren med Ethereum bakom sig, men företag blir mer och mer måna om att testa olika varianter av kryptovalutor. Ripples XRP har idag blivit en av världens tio största kryptovalutor. Hundratals finansiella företag i mer än fyrtio länder har registrerat sig för att använda Ripple. Bland dessa hittar vi bjässar som American Express, Bank of America och TransferGo.

Trots att Ripple fortfarande har en bit upp till konkurrenten SWIFT som samarbetar med tusentals aktörer, så spås de en fortsatt väldigt ljus framtid. Att Ripple går så pass bra grundar sig i den avancerade blockchain-teknik de använder för globala betalningar. Dessa gör att finansinstitutioner på ett smidigt sätt kan expandera till nya marknader runt om i världen.

Ripple vision är att tillsammans med sina kunder bygga ett inkluderande finansiellt system där fler människor och små och medelstora företag får tillgång till bättre finansiella tjänster. När det kommer till transaktionshastigheter är det värt att ta upp det faktum att XRP är den snabbaste.

Du kan handla Ripples XRP idag

För dig som är inne på att investera i kryptovaluta finns det flera alternativ att vända sig till. Det mest populära alternativet är föga förvånande även i det här fallet Bitcoin som funnits längst och stigit allra mest i värde genom åren. Men det finns även ett gäng andra alternativa digitala valutor, och Ripples XRP är en av dem.

Att handla på valutamarknaden har blivit ett av de mest populära sätten att investera på. Enkelt förklarat handlar det om att du positionerar dig på att en växelkurs antingen ska stiga eller sjunka i värde. Även om det inte går att garantera, så är XRP en sådan kryptovaluta många förväntar sig kommer att stiga i värde framöver. På avatrade.se kan du läsa mer om hur, var och varför du ska vända dig till Ripple.

Mer Finans