Swedegas

Alla recensioner

Swedegas

100% Skulle handla här igen

Omdömen, klagomål och kundupplevelser Skriv en recension

Läs erfarenheter och recensioner från företag i Sverige. Ta reda på vilken den bästa nätbutiken är innan du gör din beställning. Tillsammans kan vi bestämma vilket företag som är bäst!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Hitta företag som du har erfarenhet av och skriv recensioner! Dina recensioner bidrar till en transparent marknad och förbättrar företagens tillförlitlighet..

Andra personer tittade också på

Logo Fixael.

Fixael.

0 recensioner

El och en elanslutning ät ju verkligen något som vi alla behöver i våra hem. Det är kanske något man inte alls t&a...

Logo Greenely

Greenely

0 recensioner

Nästan oberoende vad vi gör så påverkar vi miljön och naturen på ett eller annat sätt. Det kan vara för ...

Logo LUMOENERGI

LUMOENERGI

0 recensioner

Elavtal, vad ska man egentligen tänka på det det kommer dagen då man flyttar och man måste skaffa sig ett eget elavtal. D&ar...

Logo Vattenfall

Vattenfall

4 recensioner

Om Vattenfall Vattenfall är helägt av svenska staten och har en omsättning på cirka 135 295 miljoner svenska kronor. Idag &au...

Swedegas

Om Swedegas
Swedegas äger och driver gasnätet som går mellan Dragör i Danmark till Stenungsund. Swedegas är systemansvarig på den svenska gasmarknaden och via gasnätet transporteras energi till distributörer och direktanslutna kunder, industrier, kommuner och kraftvärmeverk. Detta innebär att företaget säkerställer att balansen mellan uttagen och inmatad gas upprätthålls. Enda sedan 2018 redovisar Swedegas i Gasbarometern hur mycket biogas som transporteras och används i gasnätet och sedan 2014 matas biogas in på stamnätet gör gas. Swedegas strävar efter att 30 procent av energin i systemet ska vara förnybar 2030 och år 2050 ska 100 procent vara förnybar. Utöver detta arbetar de även med att utveckla flexibla energisystem som är hållbara för framtiden tex regionala nät och annan infrastruktur för gas.  

Vad gör Swedegas
Swedegas kan gas och de ser till att överföringen av gas fungerar och kan även lagra gas i vårt gaslager. Swedegas erbjuder anslutning till gasnätet för kunder som distribuerar gas eller behöver gasen som råvara eller bränsle, och även för dem som vill mata in gas på nätet till exempel biogasproducenter. Kostnaderna och möjligheterna för en anslutning varierar lite beroende på bland annat avstånd till gasnätet, tekniska förutsättningar men även hur kundens gasbehov ser ut. Swedegas hanterar alla tillståndsfrågor för anslutningen och tar fram förslag till avtal för anslutning och överföring av gas. Utöver anslutningen som detta företag projekterar och bygger, åtar de även sig att projektera och bygga ledning och anläggning för kunds räkning. Swedegas arbetar även för att andra delar av Sverige ska få tillgång och kunna distribuera gas på ett effektivt sätt, till exempel gör de det tacket vare regionala gasnätet, om du är intresserad kan du läsa mer ingående om det på deras hemsida

Swedegas står för kostnaderna för anslutningsledningen, i de fall intäkterna för den framtida överföringen av gas motiverar investeringen. Anslutningsavgiften säkerställer att kundkollektivet inte betalas oskäligt. Swedegas har tre modeller för hur deras investeringskostnader kan hanteras, och det är: Swedegas står för hela investeringen, anslutande företag står för hela investeringen och den sista modellen är ”avbetalning” vilket betyder att det är en mix av både de ovannämnda modellerna. 

Swedegas erbjuder även tekniska tjänster, de är specialister på hög- och lågtryckssystem för gas och övriga gasanläggningar. De erbjuder tjänster för ny- och ombyggnad, underhåll av olika typer av gasanläggningar och även drift. Företagets erfarenhet, tekniska utrustning och även spetskompetens när det kommer till högtrycksledningar är unik. 

Kontakta Swedegas
Om du är intresserad oh har några frågor till företaget kan du kontakta dem på telefon eller via mejl. Om du har något brådskande ärende som inte kan vänta erbjuder Swedegas en jourtelefon som du kan ringa till året runt och även dygnet runt. På hemsidan kan du även ta reda på vart deras huvudkontor ligger ifall du känner att du skulle behöva besöka det. 

Skriv en egen recension om Swedegas
Är du eller har du varit en kund hos Swedegas? Eller har du kanske några andra erfarenheter utav detta företag. Se då till att skriva en egen recension om företaget och vad du tycker och tänker om dem.