OmdömesStalle
  Hur ska man tänka när det kommer till kosttillskott, är det något jag måste börja ta och hur ska jag veta om jag har brist på något? Mer om det går vi in på nedan.
  26-05-2021

  Hur ska man tänka när det kommer till kosttillskott, är det något jag måste börja ta och hur ska jag veta om jag har brist på något? Mer om det går vi in på nedan.

  Här uppe i Norden är det otroligt kallt, mörkt och helt enkelt ganska så tråkigt under vinterhalvåret. Det finns inte så mycket som man kan göra samt att vädret påverkar ganska mycket om man vill befinna sig utomhus eller inte. Under vintern kan man oftast inte i Sverige äta färska och goda frukter och grönsaker på samma sätt, vilket absolut kan leda till att man får brist på något vitamin eller mineral. Många väljer att ta D-vitamin eller någon anna typ av multivitamin som ett tillskott dels under vinter, men vissa väljer att ta det varje dag året runt eftersom kroppen verkligen mår bra av D-vitamin. Både kropp och knopp behöver en tillräcklig mängd av alla vitaminer och mineraler för att man ska må så bra som möjligt. Här kommer vi att gå mer in på vad egentligen olika typer av tillskott är, varför det kan vara bra att ta dem och även varför man verkligen ska läsa recensioner innan man bestämmer sig för ett visst typ av tillskott eller företag att handla från. Man ska även komma ihåg att fast kanske en känd person tipsar om ett speciellt tillskott så kanske inte just du har brist på det, och det är inte bra för kroppen om man får för mycket av något näringsämne. Så att göra sin research i form av tex recensioner är väldigt viktigt.

  Vad är egentligen kosttillskott och varför kan det vara bra att ta dem?

  Om man ser till att hålla en balanserad och mångsidig kost så är det ofta så att man inte ens behöver ta några typer av tillskott. Vår vanliga mat med alla frukt och grönsaker innehåller otroligt mycket vitaminer och mineraler, men trots det kan det ibland behövas det där lilla extra för att kroppen ska må så bra som bara möjligt. Ett kosttillskott är ett livsmedel som är gjord för att den ska komplettera den vanliga maten vi får i oss. Tillskott är något man endast bör ta om det är så att man verkligen har brist på något specifikt näringsämne. För att ett kosttillskott ska kunna klassas som ett kosttillskott så måste det innehålla ämnen som faktiskt finns i kost. Att ta olika typer av tillskott kan vi alla göra, och de är speciellt vanliga hos människor som är idrottare eller tyngdlyftare, men även hos personer som vill gå ner i vikt eller hos vegetarianer och veganer. Några näringsämnen som vi svenskar har brist på är väldigt ofta B12, järn samt folsyra. Vissa personer väljer även att ta något kosttillskott inte kanske för att de just har brist för något men det finns tillskott som är väldigt bra om man vill få en fin hy eller ett fylligare hår. Kunder har inne på OmdömesStalle skriver recensioner om tex kosttillskott för hår. Detta behöver inte betyda att vi alla har brist på just dessa men om man kanske känner sig lite trött och hängig kan det vara bara att testa om man har brist nå något.

  Hur man ska veta om man har bris på någon vitamin eller mineral?

  Man kanske känner att det är lite tråkigt att boka en tid till sjukvården för att se om man har brist på något, men det kan vara väldigt bra att man gör just detta. Men med dagens teknik och internet så är det även möjligt att man faktiskt beställer hem något typ av hemmatest och sedan skickar det testet för analysering. Det finns olika typer av tester och antingen kan det krävas att man skickar blod till ett lab eller för vissa tester kan det även krävas saliv. Det finns olika företag som erbjuder olika typer av hemmatester, och via dessa företag kan man även tex testa om man är gravid, om man har några andra sjukdomar och så vidare. Efter att man gjort ett hemmatest (eller testat sig på ett sjukhus) så kommer man sedan att få vet vad man har brist på. Då ska man ta och läsa in sig på vad det ät man har brist på och sedan kolla vilka märken som erbjuder just dessa kosttillskott online. Då man slutligen väljer ett märke på kosttillskottet man vill ha så kan man komma ihåg att kolla att tillskottet följer GMP, vilket betyder god tillverkningssed. Detta betyder att just den produkten är säker att använda samt att den är av hög kvalitet.

  Hur ser marknaden för kosttillskott ut i Sverige idag?

  Många i Sverige gillar att ta olika typer av kosttillskott dagligen, och det kan bero på många olika saker. Många är tex rekommenderade att ta folsyra då de är gravida, kvinnor tar ofta tillskott av järn samt att många kan ha brist på B12. I vissa studier som har gjorts i Sverige ås syns det att det ofta är kvinnor som har större chans till att ta kosttillskott, samt att försäljningen av olika vitaminer och mineraler hela tiden ökar i Sverige för varje dag som går.

  Vilka populära kosttillskott gillar folk egentligen att ta?

  Vitamin B12 - är något som behövs för att många delar i kroppen ska fungera så bra som möjlig. Några utav de viktigaste sakerna som denna vitamin gör är att den bildar blodkroppar, ämne omsätter cellerna samt den gör så att nervsystemet ska fungera på ett bra sätt. B12 finns naturligt i mjölk, olika köttprodukter och ägg. Detta betyder att folk som föredrar en vegetarisk eller vegansk kost ofta får ta tillskott av just denna vitamin

  Kalcium - är en mineral som är väldigt bra för skelettet och det hjälper till så att man får starka tänder och benbyggnad. Några olika orsaker till varför man kanske har brist på kalcium är att man är i klimakteriet, man lider av någon sjukdom eller att man har en hög ålder.

  Magnesium - är en mineral som hjälper kroppen att tillgodogöra oss näring från våran kost, samt att magnesium hjälper till att bygga ett bra immunförsvar och det bibehåller ett starkt skelett i våran kropp.

  Alla dessa olika vitaminer och mineraler kan man få i sig på många olika sätt, man kan ju som sagt från dem naturligt från maten vi äter. Men vill man ta någon form av tillskott av dessa så kan man få dem i sig genom olika tabletter, kapslar, via pulver, droppflaskor eller vätske ampuller. Det finns ännu inte riktiga studier på hur man ska ta dessa kosttillskott och vilken metod så är bäst med huvudsakligen att man får dem i sig. De finns även andra tillskott förutom dessa vitaminer och mineraler som tex olika omega 3 eller omega 6 som även är väldigt hälsosamt. Dessa gör att kroppen mår bra och det är vanligt att man ofta får för lite i sig av just dessa.

  Funkar produkter som man ser reklam om?

  Ofta kan det vara så att man kanske väljer att gå in på Instagram eller kolla på en YouTube video av sina favorit youtuber och så gör de kanske reklam om ett företag som säljer vitaminer som kanske är bra för hyn eller håret, eller kanske någon typ av tillskott som ska hjälpa till om man vill bli riktigt muskulös. Dessa kända personer får ju såklart pengar för att säga just dessa väl utvalda orden men fungerar verkligen dessa produkter som de säljer, eller ska man inte ens lägga pengar på dem? Hmm tja det kan vara svårt att veta om man vill lägga hundratals kronor på gummibjörnar som ska göra håret mycket fylligare och längre. Visst fungerar kanske dessa produkter, samt att de innehåller säkert ämnen som är hur bra som helst. Men man ska inte alltid lyssna på personer som får betalt för att säga vissa saker. Utan ofta är det väldigt bra att läsa recensioner av personer som inte fått betalt, utan som helt valfritt har kostnadsfritt sagt sina ärliga åsikter i form av en recension.

  Vad ska man tänka på då det kommer till kosttillskott samt viktnedgång?

  Det finns företag och märken där ute som skapar kosttillskott som just är avsedda för att man ska gå ner i vikt om man tar dem. Dessa kosttillskott är skapade med olika ämnen som ska hjälpa till att öka fettförbränningen vilket sedan då leder till viktnedgång om det är vad man strävar efter. Vissa utav dessa kosttillskott som ska hjälpa till med viktnedgång så innehåller ämnen som tex fördröjer upptaget av fett, ibland även kolhydrater. Men så gott som alla kosttillskott som är gjorda för att man ska minska i vikt är alla gjorda med typ samma mekanismer. Här nedan kommer några företag som erbjuder tillskott inom viktminskning, samt att man kan läsa mer om den inne på OmdömesStalle’s hemsida.

  Nutrilett - Företaget grundades och lanserades för cirka 30 år seda utav olika läkare. Idag erbjuder företag olika typer av produkter som tex: mellanmål, rena dieter, olika typer av soppor och så vidare. Nutrilett erbjuder även olika typer av produkter för viktnedgång, tex om man är ute efter att gå ned i vikt snabbt eller om man kan ta det lite lugnare och gå ner i vikt under en längre tid. De hela dieterna som Nutrilett erbjuder är under en period på cirka 10 dagar och upp till 3 veckor.

  Tea Nada- Svenskt företag som har lanserat olika typer av teer som är gjorda för att just öka fettförbränningen samt minska sötsuget. De är verksamma i Norden och runt om i länder i Europa. Teet som företaget säljer innehåller inget socker och det ät 100% rent. I varje tee paket som företaget erbjuder innehåller 30 påsar te.

  Inne hos OmdömesStalle finns det även möjligheten att läsa och skriva recensioner om andra företag än dessa två som erbjuder just kosttillskott. Alla erbjduder inte såna som är skapade för att man ska kunna gå ner i vikt, utan vissa är framställda för personer som tränar mycket medans andra helt enkelt ska öka de vitaminer och mineraler vi redan har i kroppen.

  Företag som erbjuder andra typer av kosttillskott

  Elite Nutrition - Företag som är verksamma i Sverige som erbjuder kosttillskott online från märker/tillverkaren Scitec Nutrition. Scitec är ett företag som tillverkar vassleprotein, vilket är ett tillskott som många idrottare tycker om att ta eftersom det innehåller så mycket protein. Elite Nutrition erbjuder även sina kunder andra produkter inom träning som tex träningskläder till kvinnor och män.

  MaxD - Företag som erbjuder sina produkter bland annat på den svenska marknaden och i största del så erbjuder de D-vitamin tillskott. Det är bra att ta D-vitamin tillskott eftersom de hjälper till att uppehålla normal muskelfunktion samt att det upprätthåller immunsystemet. Hos MaxD har nya kunder möjligheten att prova på deras produkt under 60 dagars tid.

  Varför man ska läsa recensioner innan man gör sin beställning, i synnerhet då det kommer till kosttillskott.

  Jaa, varför är egentligen så viktigt att just läsa recensioner då det kommer till att köpa kosttillskott? Dels är det viktigt eftersom man kanske inte vill spendera hundratals kronor på något visst märke eller på ett visst företag för att sedan komma fram till att produkterna inte alls var bra eller att man till och med kanske har köpt fel. Men det är även viktigt att läsa recensioner innan man gör sina inköp eftersom det finns företag där ute som endast vill skada andra människor och de kanske fyller sina tillskott med ämnen som inte alls är bra eller hälsosamma. Inne här på OmdömesStalle är det möjligt att både läsa och skriva recensioner om olika företag som erbjuder kosttillskott.

  Är det så att du har någon erfarenhet av ett företag som säljer kosttillskott så är det även väldigt viktigt att just du går in och skriver ärliga och pålitliga recensioner om just det företaget eller det märket. Att vara ärlig i sin recension är väldigt viktigt, i synnerhet i detta fallet eftersom det kan hjälpa andra personers hälsa.

  Relaterad