Är du trött hela tiden? Träning kan hjälpa!

Är du trött hela tiden? Träning kan hjälpa!
Diet & Hälsa

Vill du bli mindre trött? Det är många människor som upplever att de är trötta hela tiden. Detta även fast de sover tillräckligt många timmar varje natt. Hör du till skaran människor som känner att du är trött hela tiden? Då kan du satsa på att träna för att aktivera kroppen och för att få dina krafter tillbaka. Men, vilken träning är bäst och hur ofta ska du egentligen träna? Alla de sakerna kommer du få svar på här. Vi hjälper dig att råda bot på den trötthet du känner, och vi har också tips på hur du kan motiver dig själv till att börja träna.

Hur kan träning motverka trötthet?

En person som förespråkar fysisk aktivitet är Anders Hansen som är överläkare i psykiatri. Han har både skrivit en bok om hur man kan stärka sin hjärna och välmående, och det finns även flera bra program att se på nätet där han förklarar hur kopplingen mellan fysisk träning och välmående är. Om man ska förklara det kort så hänger huvud och kropp ihop. Att aktivera kroppen fysiskt kommer göra att du blir mer aktiv även mentalt. Du kommer därmed även få mer energi, trots att du upplever att du har problem med trötthet.

Tänk på att du inte behöver känna av resultaten direkt när du ska börja träna för att inte vara trött hela tiden längre. Det är också okej att du tycker det känns tungt att komma igång, men det viktiga är att du håller ut och faktiskt kommer igång. Några tips för att du ska komma igång med din träning är att köpa plagg och utrustning som du tycker känns bra och som du trivs i. Vill du köpa träningskläder eller annan träningsutrustning kan du alltid vända dig till oss på för att läsa recensioner av olika nätbutiker.

Ska man träna varje dag?

Det är naturligtvis bra att göra någon form av träning varje dag. Med det sagt behöver du inte träna så mycket att du blir helt slut. Det är bevisat att endast några få minuter av styrketräning är bra för hälsan. Om du är väldigt trött och inte alls har någon extra energi kan du satsa på lättare träning. Att ta en promenad i skogen och samtidigt njuta av naturen är lika effektivt mot trötthet som ett riktigt tufft träningspass på gymmet. Tänk inte att du behöver utsätta din kropp för onödigt tunga påfrestningar om du inte har krafter. Allt du gör för att röra på dig och få motion är bra.

Vilken form av träning är bäst mot trötthet?

Är målet med din träning att bli mindre trött? Det finns inga gyllene regler som säger vilken form av träning som är bäst för dig. En rekommendation är att du väljer en träningsform som du mår bra av och som du faktiskt tycker är rolig. Gillar du att gå på gymmet och ta en löptur på bandet? Eller kanske föredrar du att träna fitness antingen hemma eller på gymmet? Välj alltid den träningsform du trivs bäst med. Det är den som kommer vara lättast för dig att hålla dig till och som kommer ge resultat.

Om du inte har tid eller ork att ta dig till gymmet kan du också skapa ett litet hemmagym. Det gör du enkelt genom att köpa gymutrustning, hos exempelvis TrainInn, som inte tar mycket plats och som ändå låter dig aktivera alla muskelgrupper. Vi vet vilka återförsäljare som har allra bäst utbud av hemmautrustning för aktiv träning, så vänd dig alltid till oss när du behöver få energi och vill ge dig rätt förutsättningar för att göra det hemma.

Andra tips till dig som är trött hela tiden

Om du är trött hela tiden är det väldigt viktigt att du hittar sätt för att få energi. Att ha ork för att klara av vardagen är avgörande för att du ska orka med jobbet eller studierna. Att det är viktigt att röra på sig är ingen hemlighet. Du behöver bara hitta rätt sätt för dig att träna för att det ska fungera. Om du känner dig trött och hängig kan det även vara ett tecken på att du har brist på något visst näringsämne - då kan det vara bra att ta extra vitaminer och kosttillskott.

Gör det roligare för dig själv genom att faktiskt göra en satsning och investera i bra träningskläder. Bra träningskläder kommer göra det lättare att faktiskt ta itu med träningen. Du får gärna välja pålitliga aktörer när du köper träningskläder och -utrustning på nätet så att du vet att det du köper håller en hög kvalitet. Kolla till exempel in FitnessSport - läs kundrecensioner!

Mer Diet & Hälsa