Hitta kärleken med dessa 5 dejtingappar

Hitta kärleken med dessa 5 dejtingappar
Dating

Att hitta kärleken är verkligen enklare sagt än gjort. Inte minst under pandemitider. Men nu när livet sakta men säkert börjar återgå till det normala är det kanske dags att försöka ta tag i ditt dejtinglivet igen?

Som tur är finns det massor av appar och plattformar dit singlar kan vända sig för att hitta kärleken. Eller någon att spendera natten med om man nu så önskar det. Men hur vet man vart man ska börja om det finns så många olika appar att hitta kärleken med?

För att göra din jakt efter kärlek enklare listar och recenserar vi därför de 5 bästa dejtingapparna och sajterna som finns tillgängliga på marknaden just nu.

Academic Singles

Om du är mer seriös i din jakt efter kärlek och söker en framtida partner som är högutbildad: ja då är Academic Singles en bra app att börja med. I Tiamlys Academic Singles recension av Emma beskrivs appen bäst med nyckelorden ”för ambitiösa”, ”bäst matchningsfunktion” och ”relativt billig tjänst”.

Academic Singles grundades 2017 och har sedan dess fungerat som en dejtingsida för högutbildade singlar som vill hitta likasinnade partners. Denna dejtingapp har bland annat funktioner som videosamtal och personlighetstest, något som gör det enklare för användarna att hitta sin själsfrände – om man nu tror på sådana.

Appen är klassisk och stilren, precis som de seriösa singlar som använder sig av den för att dejta.

Fördelar:

Personlighetstest för partnerförslag som passar ihop med ens personlighetstyp.

En nischad målgrupp.

Videosamtal möjligt.

Nackdelar:

Inte jätteutbrett i Sverige ännu.

Att prova på premiumfunktionen en månad kostar 500 kronor.

Tinder

Det går inte att se bort från Tinders inflytande på modern dejting. Det är trots allt Tinder som gjort ”svajpandet” till en grej och det är högst sannolikt Tinder som matchat flest individer digitalt någonsin.

Nu ska man såklart inte förbise det faktum att Tinder har ett rykte som en app för de som letar efter något ”tillfälligt” snarare än ”seriöst”. Dock är det väldigt många som träffat sin långsiktiga partner genom denna app också. Är du ute efter något seriöst bör du vara tydlig med dina avsikter på Tinder, annars förväntar sig de flesta av de du matchar med nog endast något som varar en natt. Mer tips för hur du lyckas med dejtingen på Tinder här.

Fördelar:

Den största dejtingappen i Sverige = mer att välja mellan.

Gratis att använda sig av.

Nackdelar:

Väldigt många letar efter något oseriöst.

Rätt billigt för premiumabonnemang.

Match.com

Match var en av de första dejtingsidorna på nätet och är än idag en av de största spelarna på marknaden. Match.com riktar sig till alla individer, oavsett sexuell läggning, ålder, kön och så vidare, men idag är det framför allt de mellan 45 och 65 som letar efter ett seriöst förhållande som använder sig av Match.com.

Match.com har även en app, genom vilken man vid registrering svarar på några frågor om en själv och vem man gärna vill träffa. När dessa frågor är besvarade kan man leta efter andra i närheten eller på långt avstånd, chatta med dem man tycker är intressanta och eventuellt videosamtala om man föredrar att se deras ansikte.

Fördelar:

De flesta letar efter något seriöst.

Gratis att använda sig av.

Nackdelar:

Begränsad gratisversion.

Några frågor i Matchaffinity är konstigt formulerade.

Facebook Dejting

Även om Facebook och Tinder är de mest populära tjänsterna för nätdejting enligt en rapport från Svenskarna och Internet, var det först i 2020 som Facebook lanserade sin egen dejtingapp: Facebook Dejting.

Facebook Dejting påminner väldigt mycket om Tinder till dess utseende. Man ser en bild på en person, kan läsa lite om denne för att sedan välja att gilla (svajpa höger) eller svajpa vänster om man inte är intresserad.

Facebook Dejting utesluter alla Facebook-vänner, så man slipper skämmas för att man desperat letar efter kärleken online. Man kan dock se om någon har gemensamma vänner med en, precis som på Tinder.

Fördelar:

Gratis att använda sig av.

Användarvänligt gränssnitt.

Nackdelar:

Ingen egen app men en del av Facebook.

Liknande målgrupp som Tinder.

Hinge

En dejtingapp vars popularitet ökade explosionsartat under pandemin tillsammans med många andra dejtingappar är Hinge. Hinge lägger mer fokus på personlighet än utseende, till skillnad från exempelvis Tinder. Hinge låter nämligen singlar anpassa sin profil för att lägga till tre viktiga bitar av personlig information, något utvecklarna hävdar hjälper singlar att hitta ”den rätte”.

Hinge börjar matcha singlar med användare som delar gemensamma intressen, och tack vare dess algoritm kan singlar hitta sina mest kompatibla matchningar. Dessutom visar inte appen bara hur många som gillat en, men också vad de tycker om en – något som gör det enklare att inleda en konversation.

Fördelar:

Algoritmer som gör det enklare att hitta någon med liknande intressen.

Många som använder Hinge är mer seriösa med sitt dejtande.

Nackdelar:

Man kan endast interagera med dagliga föreslagna matcher om man inte uppgraderar sitt medlemskap.

Ingen webbläsarversion tillgänglig.

Sammanfattning

Det finns dejtingappar för allt sorts dejtande där ute, men är du ute efter kärleken föreslår vi några av de vi nämnt ovan. Beroende på vem du är och vad du är ute efter kommer du tycka att en app är mer optimal för din situation än en annan. Oavsett är det viktigt att du är tydlig med dina intentioner och tar dejtandet seriöst – men inte allt för seriöst för din egen skull.

Mer Dating