Tips på nyårsfiranden

Tips på nyårsfiranden

Tips på nyårsfest

Fest är nog det som dyker upp i de flestas huvuden när de hör ordet nyår. Faktum är att festande är det vanligaste sättet att fira denna högtid. Nyårsfesten är traditionellt sett den mest högtidliga festen på hela året. Hur gör man då för att ställa till med en extra elegant nyårsfest? Först och främst gäller det att pynta storslaget! Häng upp girlander och ballonger, och glöm inte att duka fint. Vanliga motiv är stjärnor, raketer och siffror som anger det kommande årtalet. Se även till att smycka ut dig själv; på nyårsfester klär man sig oftast i långklänning eller smoking. Håret brukar stylas fint och dyrbara smycken är vanliga. Sist men inte minst är menyn en central del av varje lyckad nyårsfest. Den bör bestå av minst tre rätter, gärna exklusiva sådana såsom skaldjur, oxfilé och bakelser. Även exklusiva drycker som champange och whisky brukar serveras.

Att göra med barn på nyår

Att fira nyår tillsammans med barn kan verka besvärligt, eftersom en del nyårsaktiviter helt enkelt inte lämpar sig för barn. Så behöver det dock inte vara. Det gäller helt enkelt att anpassa firandet efter barnens ålder. Se först och främst till att det finns barnanpassad mat och dryck. Istället för att bara servera alkoholhaltiga drycker bör du utöka utbudet med alkoholfria alternativ, så att även de minsta har någonting att skåla med. Vidare kan barnen ibland tycka att det är tråkigt att behöva sitta uppe hela kvällen och vänta på att fyrverkerierna ska sätta igång. Mindre barn kan behöva en avskild och tyst plats för att sova under kvällen. Äldre barn kräver istället underhållning. Se till att ladda upp med saker att göra i förväg. Några tips är att ordna en pysselverkstad, ta fram några spel, eller varför inte leka lekar? Tips på roliga lekar hittar du på Trygg-Hansa.

Fira på distans med videosamtal

Under det gångna året har mycket varit annorlunda. Coronapandemin har tvingat oss att ställa om till en allt mer digital vardag, där mer och mer kan skötas från hemmet. Tyvärr är pandemin inte över ännu, och vi måste alla därför ta vårt ansvar och fortsätta utöva social distansering. Ett utmärkt sätt att göra detta är genom att fira nyår på distans. Ladda ner en videosamtalstjänst, exempelvis zoom, och fira in tolvslaget tillsammans med alla dina vänner oavsett var ni befinner er!

Saker att göra med sin pojkvän

Att fira nyår med hela tjocka släkten, eller kanske till och med hela ens bekantskapskrets, kan ibland känns överväldigande. Att fira med bara sin partner kan då verka som ett behagligt alternativ. Ta fram popcornen, gosa ner er under en filt och sätt igång en mysig film. Kanske kan ni låta bli att somna innan nyårsfyrverkerierna!

Weekend över nyår

Att åka bort över nyår är en trend som är här för att stanna! Efter att ha stannat hemma och firat jul med nära och kära kan det nämligen kännas skönt att få komma bort och vila upp sig över nyårshelgen. Färsk statistik från Tickets bokningsstatistik visar att den populäraste staden för svenskarnas nyårsresor är Paris, tätt följt av London och Amsterdam. Surfa gärna in på OmdömesStalle för att leta upp en resa som passar dig!

Fira nyår i Sverige

Även om du gärna undviker att resa utomlands och ta del av storstadslivets snabba puls kan en weekendresa över nyår vara något för dig. I Sverige finns nämligen också många attraktiva destinationer att besöka. Att njuta av en lugn spahelg under nyårshelgen blir allt vanligare, och det finns många vackra spaorter som håller öppet även över nyår.

Alternativa nyårsaktiviteter

Om ingen av dessa aktiviteter tilltalar dig kan du hålla dig lugn. Det finns nämligen oändligt många alternativ att välja mellan! Fundera över hur just du vill fira i år. Vill du ha ett fartfyllt och spännande nyår späckat med festligheter? Om ett traditionellt nyårsfirande är för långrandigt för dig kan ett äventyr kanske låta roligare. Några spännande alternativ kan vara att boka en skidweekend, åka på festival eller anorndna en femkamp. Vill du ha en mer extrem variant kan du ta efter befolkningen runt Bajkalsjön i Sibirien. Där arrangerar man nämligen ett årligt nattdyk i sjön!

Om du istället föredrar ett lugnare nyårsfirande kan det kännas skönt att åka bort till landsbygden eller skärgården, långt bort från alla högljudda fyrverkerier. Eller varför inte ha en mysig hemmakväll med levande ljus, brädspel och en god middag? Det är upp till dig!

Mer