Populäraste spel apparna att ladda ner!

Populäraste spel apparna att ladda ner!

I dagens uppsjö av spel appar kan det vara svårt att skilja redaktionens val, ens egna val och vad som egentligen är mest populärt bland ens egna målgrupp. Men vare sig man är 17, 27 eller 47 så är här nedan en lista på alla de bästa och populäraste spelen att ladda ner på surfplattan, mobilen eller smart tv:n, för de här spelen är älskade oavsett målgrupp och baserade på de bästa recensionerna laget runt.

Vare sig man vill ha ett spel för att lugna nerverna, aktivera vänstra sidan av hjärnan med kluriga logiska gåtor eller få utlopp för sin tävlingsinriktade sida så är de här några av tusentals spel appar som kan förbättra tillvaron med det där lilla extra.

1. Candy Crush Saga

Under 2012 lanserade det svenska spelföretaget King det spel som skulle bli ett av deras mest framgångsrika spel någonsin, Candy Crush Saga. Trotts att åren har gått så är Candy Crush fortfarande i topp av de mest populära och mest nedladdade spel apparna någonsin. Med alla dess nivåer som fortsätter att utvecklas, färger som och animationer som engagerar spelaren och får en att vilja se hur långt man kan ta sig till dess att mobilen eller surfplattan berättar att det behöver laddas, så är Candy Crush Saga högst i topp.

2. Homescapes

I fotstegen av Candy Crush kommer det närliggande berättelserika spelet Homescape där spelaren får rusta upp en herrgård som har försjunkit i försummelse och måste rustas upp. Genom spelets gång får man lära känna olika karaktärer och låsa upp nya nivåer, trädgårdsredskap, paviljonger, och husets inredning genom färgglada pusselspel där spelaren ska sätta ihop olika kombinationer av tre i rad för att nå sitt mål.

3. Poker: et al

Tredjeplats av populäraste spel apparna att spela är poker en överväldigad vinnare på tredjeplats. Inte bara har poker växt och blivit mer populärt som spel på senaste åren utan även som app och bloggämne. Ända sedan poker apparna började lanseras har dess popularitet skjutit i höjden och bloggarna håller med. Apparna i sig kommer med instruktions videos som berättar hur man spelar på bästa sätt men de har numera även bloggare länkade i själva appen för att kunna förklara vad olika trendande termer betyder, poker marker värde och vilken satsning betyder vad.

4. Angry Birds

Som ett minne från länge sedan kommer de nostalgiska Angry Birds som lanserades redan under 2009 in i toppen av denna lista. Sedan spelet lanserades har det legat på en stadig nedladdnings siffra per månad åren om och på senaste har den siffran börjat skjuta upp i höjden då det verkar som de flesta längtar till en känsla av nostalgi och väldigt arga fåglar.

5. Marvel Contest of Champions

Detta action packade spelet har inte bara de alldeles för coola animationerna som ger en futuristisk känsla utan även en serietidnings känsla med alla olika repliker från Marvel karaktärerna. Med influenser från Mortal Combat har detta 2D spelet fått alla stjärnor på alla nedladdnings sidor för appar och har visat sig vara det perfekta spelet för alla tävlingsinriktade som inte vill behöva sätta sig vid en speldator eller konsol var gång de ska spela ett häftigt spel.

6. Among Us

Ett väldigt populärt app spel där man spelar med totala främlingar och alla är anonyma spelas detta spel med influenser av sällskapsspelet Maffia världen om. Spelet lanserades under 2018 och exploderade i popularitet under 2020. Spelarna materialiseras i en grupp med andra spelare i väntrummet på ett rymdskepp varav 1-3 spelare har ett hemligstämplat uppdrag, att eliminera de andra spelarna utan att bli upptäcka och röstade av skeppet. Det här spelet har sedan 2020 legat högst i topp på många listor och står fortfarande starkt i sina popularitets recensioner.

7. Pokemon Go

Den virtuella världen av Pokemon Go som sedan 2016 har varit en favorit genom blandad demograf och målgrupper är fortfarande en av de mest populära och eftertraktade spel apparna som laddas ner än idag. Inte bara är spelet i sig fascinerande i hur det använder mobilens teknologi för att skapa en fantastisk spelupplevelse utan även hur den mobiliserar spelarna för att gå utomhus och promenera för att kunna spela samt att knytta samman med andra spelare för att optimera deras egna chanser att kunna samla in alla Pokemons.

8. Garena Free Fire

Inspirerad av den öppna arenan från flera andra spel som kom före har Garena Free Fall ändå lyckats passera dessa tidigare spel på flera spellistor och är ett måste prova på spel för den som älskar adrenalinkickar och har en intensiv tävlingsinriktad sida. Från tonåringar till farfar har målgruppen till den här spel appen förvånat i dess recensioner och stjärnbetyg.

Popularitet eller individualitet

Många som laddar ner spel appar går fört in på vad redaktionens val är, men de stannar inte ofta upp och överväger vem dessa redaktörer är. Deras personliga smak i spel och spelstil kanske inte är för alla, då vallfärdas användarna till mest nedladdade men bara för spelet har blivit nedladdat massvis med gånger betyder inte det att de behållit spelet. Så bästa att lyssna på är popularitet.

Mer