OmdömesStalle
  Om att dejta idag, i synnerhet online
  18-03-2021

  Om att dejta idag, i synnerhet online

  Att dejta har som sagt alltid varit något som många gör under sitt liv, men i dag och under de kanske senaste 15 åren har det blivit väldigt populärt att dejta online, några knapptryck med mobilen eller datorn och man kan idag hitta sin själsfrände. I dagsläget har många ett väldigt tidskrävande jobb vilket leder till att man kanske inte finner tiden till att på olika allmänna platser hitta personer att umgås med. Därför har online dejting verkligen blivit ett stort fenomen eftersom det inte är lika tidskrävande samt att man kan dejta hemifrån.

  Som vi alla vet så är internet obegränsat stort och man kan finna alla typer av tjänster online. Även när det kommer till olika dejtingsidor så finns det olika typer av dem. Vissa sajter har valt att fokusera på personer som är i en viss ålder, personer som är rika eller högutbildade medans andra har valt att ha någon annan typ av Nisch.

  Att dejta via olika dejtingsidor

  Vissa personer kanske känner att det är otroligt opersonligt att dejta online, och såklart kan det även vara så men det finns många fördelar med att dejta online. När det kommer till att dejta online så vill man ju inte skryta om sig själv, men man vill heller inte verka tråkig utan man vill utstråla sin personlighet även fast det endast sker via text och meddelanden.

  Varför skulle man vilja träffa någon online och inte på en allmän plats? Ofta kan det vara så att man bor och har bott i samma stad eller by under hela sitt liv. Då vet man exakt hur utbudet ser ut och man vet att man troligtvis inte kommer att hitta kärleken genom att gå till den lokala mataffären. Resa är såklart ett alternativ men då brukar många spendera en eller två veckor i en solstol vilket inte direkt ger möjligheten till att hitta kärleken. Dessa är några av de orsaker varför man väljer att vända sig till dejtingsajter. På de flesta sajterna kan man välja hur stort område man vill upptäcka och man kan även ta olika personlighetstester för att hitta personer anpassade för just dig.

  Vilka kända dejtingsajter finna det där ute?

  Då man går in på Google och letar runt en stund så upptäcker man att det finns hur många olika dejtingsajter som helst. Det känns som att det skulle finnas oändligt många och man har ingen aning var eller hur man ska börja. Var ska man skapa ett konto? Kommer de olika sajterna att kosta mig något eller kan jag dejta kostnadsfritt? Ska jag ladda ner en app till mobilen och dejta där, eller ska jag alltid vända mig till datorn? Det är knepiga frågor som man kanske inte ens kommer få svar på, men är man osäker vart man ska vända sig så kan man börja med några av de kändaste dejtingsajterna eftersom de har blivit på populära av en orsak.

  Vissa dejtingsajter är verksamma i länder runt om i hela världen som tex den kända dejtingappen Tinder. Men det finns även mer personliga och avancerade appar och hemsidor, och vissa av dem har valt att endast rikta sig till singlar som befinner sig i Sverige.

  Några av de kanske kändas dejtingsajterna i Sverige i dag är: Match.com, ElitSinglar, Academic Singles, C-Date och Singles50. De olika sajterna fungerar delvis på samma sätt men de olika sidorna har även valt att rikta in sig till och för olika typer av människor.

  Dejtingsidor om man verkligen är ute efter ett seriöst förhållande

  På alla olika sajter och hemsidor kan man såklart hitta sin själsfrände och ett seriöst förhållande även fast man skapade sitt konto där med helt andra intentioner. Har man kanske haft ett brustet hjärta under en längre tid men tänker att det nu äntligen är dags för något nytt och man verkligen vill hitta kärleken så finns det sajter som har specialiserat sig på personer som är ute efter något långvarigt.

  eDarling är en av dessa, hos dem ska de sökande singlarna skapa sig ett konot och sedan göra ett personlighetstest vilket sedan förhoppningsvis leder till att de hittar kärleken. Vilken singel som helst kan skapa ett konto via eDarling (över 18 år) och kontona som skapas via sajten kontrolleras manuellt så att det inte ska finnas några typer av fejkkonton där.

  ELITSINGLAR har även dem valt att erbjuda en tjänst där både personer som är ute efter något lång- eller kortvarigt kan skapa ett konto. Singeln i fråga kan skapa ett konto via ELITSINGLAR och sedan sker en vetenskapligt baserad matchmaking för att singlar som är gjorda för varandra ska ha möjligheten att få kontakt med varandra.

  Om man är ute efter en mer ledig dejt, eller kanske nisch dejting?

  Alla singlar där ute är ju som sagt inte ute efter något långvarigt förhållande eller att hitta sin själsfrände. Utan vissa personer kanske saknar närhet i sitt liv och helt enkelt är ute efter en vuxendejt eller någon annan typ av sexdejt. De flesta människor här i världen känner av sin sexlust, i synnerhet de som kanske varit singlar under en längre tid och inte fått så mycket närkontakt med andra människor. Det finns speciella nätdejtingsajter just för dessa typer av människor. Det finns tex sajter som är speciellt uppbyggda för att singlar ska skapa sig ett konto och sedan hitta någon eller några sexkontakter vilket sedan kanske leder till en sex dejt.

  Nisch dejting är även något som har funnits troligtvis väldigt länge redan men det är nu som man börjar bli mera öppen och vågar prata om dessa ämnen. Vissa partners väljer tex att öppna sitt förhållande och låta den andra partnern i fråga dejta andra samtidigt, och andra par väljer kanske att äventyra som swingers. När det kommer till olika typer av nisch dejting så är det ganska specifika tillställningar och långt ifrån alla par och personer kommer att finna detta som något intressant. Men en stor del av alla par där ute känner att de på något sätt vill upptäcka nya saker och just för dem finns det speciella sidor och sajter som de kan vända sig till. Även när det kommer till olika typer av nisch dejting så finns det tex sajter där män kan hitta yngre kvinnor, samt sajter som en gjorda för otrohetsaffärer för dem som av någon anledning vill vara otrogen.

  Många singlar där ute har troligtvis känt att de aldrig någonsin har hittat någon som påminner om sig själva, vilket är något som många är ute efter. Många vill att sin partner ska ha samma värderingar som en själv,att man ska ha många liknande hobbies och många vill även ha en partner som har samma tro som sig själv. Det finns olika sajter som valt att rikta in sig till olika personer beroende på deras tro och värderingar. Det finns tex en hel del sajter som är framställda för att krista personer ska hitta andra kristna singlar, så kallade kristen dejting.

  Dejting då man är 50+

  Många tror kanske att på alla dejtingsajter och dejtingappar hänger det mestadels ungdomar som är ute efter ett ragg till helgen eller någon annan typ av snabb rebound. Såklart stämmer ju detta att det finns många sådana personer på dejtingsajter, men det finns även hur många singlar som helst som är 50 år och äldre och letar efter något att spendera lite tid med. Eftersom det är vanligt att vara singel då man är 50+ av alla möjliga olika orsaker så finns det även många olika sajter som har valt att satsa just på dejting 50+. Många singlar på dessa sajter är kanske ute efter något långvarigt eller någon att prata med och umgås med.

  När det kommer till att flörta och kommunicera på nätet

  En del dejtingsajter erbjuder sina kunder möjligheten att ringa eller videochatta med personer som de har matchad med, men alla har inte det vilket betyder att mycket av kommunikationen som sker göra via meddelanden och text. Personer som annars är erfarna skrivare kanske föredrar detta framför att träffas på riktigt, men för en del människor kan det kännas jobbigt att inte få uttrycka sig i tal, men då finns det några tips och saker man kan tänka på.

  Online ska man komma ihåg att ta initiativet, och inte bara sitta och vänta på att den andra personen ska ta kontakt och dra upp samtalsämnen. Man ska även komma ihåg att vara ärlig och inte undvika vissa samtalsämnen bara för att de kan kännas lite jobbiga. All viktig information ska man inte dela med sig av, men man ska visa sig som person och inte som någon perfekt uppmålad bild. Då det kommer till själva flörtandet ska man inte vara för på och man ska komma ihåg att känna av situationen innan. Man ska komma ihåg att vara inkluderande och även ställa lite oförväntade frågor till sin dejt. Detta leder oftast till att det första fysiska mötet inte blir så stelt utan mer naturligt eftersom man redan pratat om olika ämnen och fantasier.

  Hur man ska uppföra sig på första dejten

  Första dejten är något som många väntar på och det är även något som många är väldigt nervösa inför. Man ska för första gången träffa personen man kanske är lite betuttad i och hur ska man egentligen uppföra sig? Frågor man kanske ställer sig själv i dessa situationer är: Hur på ska man vara? Är hon verkligen intresserad eller har jag fått det av bakfoten? Jag är egentligen inte en romantiker men ska jag framställa mig som det för att få henne eller honom på fall? Att vara både pirrig och nervös är otroligt vanligt och det kan till och med vara riktigt hälsosamt, eftersom båda parterna troligtvis kommer att känna på samma sätt. På första dejten kan man hitta på olika typer av aktiviteter. Man kan gå på promenad, göra något äventyrligt eller så kan man köra på en av de vanligaste metoderna vilket är en romantisk middag.

  Sammanfattning av det hela

  Redan länge har vi använt oss av nätdejting och vare sig vi gillar det eller ej så är fenomenet här för att stanna. Under alla år som komma skall kommer det att finnas singlar, både sökande och inte sökande vilket betyder att alla de olika sajterna kommer finnas kvar. När det kommer till dejting ska man komma ihåg att förstå ett nej, men även att själv våga säga nej för att inte bygga upp någon typ av falsk bild av sig själv eller dejten. Man ska även komma ihåg att man inte alltid ska ha så stora förväntningar då man skapar ett konto på någon dejtingsida, man ska inte hoppas på att hitta sin själsfrände eftersom hen kommer att dyka upp då man minst anar det och inte då man förväntar sig det.

  Att dela med sig

  Skulle du anse sig själv som en amatör eller ett proffs då det kommer till dejting online? Har du möjligtvis erfarenhet av alla dejtingsajter som finns där ute eller har du endast svajpat några gånger på tinder i ungdomen. Oberoende i vilken rank du skulle klassa dig själv då det kommer till nätdejting så är det bara att dela med dig av de tankar och åsikter du har om olika sajter som finns där ute. Att dela med sig är både bra för dejtingsajten eftersom de får en inblick på hur kunderna ser på deras företag, samt att det är bra för framtida singlar då det är dags för dem att välja den perfekta sajten. Lika som dejtingsajter så finns det olika hemsidor fyllda med recensioner. OmdömesStalle är en av dessa och här kan man både skriva egna och läsa andra kunders åsikter om dejtingsajter.

  A och O då det kommer till att skriva recensioner är att komma ihåg att vara ärlig och inte försköna ett företag eller en sajt som man kanske egentligen inte alls var nöjd med. Ärlighet vara längst, både inom dejting och recensioner.

  Relaterad