Nyårsafton 2021 ser inte ut som alla tidigare år, men en lyckad dag kan man alltid skapa

Nyårsafton 2021 ser inte ut som alla tidigare år, men en lyckad dag kan man alltid skapa

I år har det tyvärr varit en pandemi som har förstört för många och påverkat nästan alla länder i världen. Under året har man behövt skjuta upp stora fester och tillställningar som bröllop, samt att man inte ens kunnat träffat sina nära och kära som tillhör en riskgrupp. Nu är det inte så många dagar kvar på detta året men nyårsafton är något som denna pandemi även kommer att påverka.

Man kan som sagt inte ha en stor fest i år med alla vänner och bekanta utan man måste helt enkelt anpassa sig utgående från situationen vi befinner oss i. Vi kan oberoende ändå inte påverka situationen som den ser ut nu utan det är bara att ta tjuren vid hornen och fixa en fin hemmamiddag.

Vad finns det att göra på nyår?

Ojojoj var ska man börja. Det finns många roliga saker man kan hitta på även fast situationen är som den är. Med några tips och tricks kommer årets nyårs festligheter kanske till och med bli ett bättre nyårsfirande än alla de tidigare åren.

Att göra det mysigt med endast familjen eller ett få par vänner är hur enkelt som helt, samt att man kan få den bästa dagen man kan tänka sig genom att vara ensam på nyår. Har man bestämt sig för att fira sitt nyår hemma så kan det vara bra att planera vad man vill att ska ske under kvällen. Man kan tex köpa hem olika sällskapsspel, skaffa raketer som man sedan avfyrar under 12 slaget, samt att man kan alla samlas under kvällen och diskutera vad man kommer att ha för mål under 2021.

Nyårstraditioner vi har i Sverige

Nyåret är en traditionell högtid där vi ibland annat i Sverige firar in ett nytt kalenderår. Olika traditioner vi har är tex att vi bjuder hem vänner och bekanta och äter en godmiddag, kollar på något TV-program som sänds alla år i TV samt att vi vid 12-slaget samlas ute för att skjuta in det nya året med raketer. På vissa allmänna platser ordnas det även shower med raketer som man kan besöka under nyåret.

Var ska man fira nyår i Sverige?

I sitt eget hem med familjen eller ett få vänner är nog en plats där många kommer att spendera nyår i år. Är det så att man själv kommer att styra upp en hemmafest under året för några personer så finns det några saker man på förhand kan planera. Vill man ha ett tema under sitt nyår eller kanske en maskerad? Hur vill man att dukningen ska se ut och ska man ha ett visst sorts pynt hemma? Om man ser till att nu några veckor innan nyåret planera dessa saker så kommer nyårs-stressen att försvinna under mellandagarna.

Vill man ta det lite lugnare under nyåret med kanske sin partner eller en god vän så finns såklart även möjligheten att åka bort och fira nyår i Stockholm där man kan spendera en natt eller en weekend på något hotell eller i en mysig stuga. Man kan även spendera nyår på andra platser i Sverige.

Nyårsmiddagen

Att stå i köket och skapa en hel middag där det kanske ingår förrätt, varmrätt och efterrätt är något som är ganska tidskrävande men även något som gästerna uppskattar väldigt mycket. Att först kunna njuta av en god varmrätt och sedan av en nyårs efterrätt med en god dryck till är något som skapar fina minnen. Eftersom året har sett ut som det har så har det påverkar restaurang- och barbranschen runt om i hela landet. Vilket är förståeligt eftersom det inte rekommenderas att man samlas i stora folkgrupper. Under nyåret kommer nog vissa restauranger att hålla öppet precis som vanligt (vilket är helt okej att besöka), men är det så att man inte orkar stå i köket på nyåret eller om man vill understöda sin favoritrestaurang så kan man välja att beställa hem takeaway från valfri restaurang, vilket även uppskattas av gästerna.

Fira ett säkert nyår

Vad skulle vi egentligen tagit oss till 2020 (nästan 2021) om vi inte hade internet och alla medföljande funktioner till förfogande. De flesta arbeten i år har skötts på distans samt att skolorna har skött sina undervisningar på distans via program som tex Zoom. Även många privatpersoner har valt att använda flera olika kommunikationsmedel i år för att kunna samtala med familj och vänner som man inte kunnat träffa. Under jul och nyår kommer troligtvis även många att använda sig av program som Zoom för att ändå kunna umgås i ett större gäng än tillåtet i person.

Nyårsoutfit, vad ska man tänka på?

När världen står till helt som vanligt och det börjar närma sig nyår och andra fester i slutet på året så tycker många om att på förhand redan hitta en passande outfit, frisyr samt planera en sminkning. Vissa är kanske inte alls lika inspirerade i år till att göra detta men pandemin behöver inte hindra en från att hitta en fin outfit. Att skapa och lägga ihop en hel outfit är otroligt kreativ och fastän endast några få vänner eller familjen via Zoom kommer att se utstyrseln så är det ändå värt det i år.

Tips då det kommer till nyårsfesten

Då man bjuder över folk så vill man se till att nyårsfesten blir lyckad. Det finns olika saker man kan tänka på men några saker är tex: bjuda sina gäster på en välkomstdrink, se till att dukningen ger en härlig nyårsstämning, planera olika lekar som genomförs under kvällen och man kan även tänka på att ha utrymme för folk att danska under kvällen.

Målsättningar och nyårslöften för 2021

Vad ska man tänka på då det kommer till detta ämnet då? Man har ju ingen aning hur nästa år kommer se ut, vilken kan leda till att man inte vågar planera något på förhand. Vissa brukar aldrig sätta upp ett mål för sig själv för det kommande året, medans andra skapar en så kallad bucket-list som de sedan följer frenetiskt under hela året. Men oberoende om man bestämmer sig för ett mål för nästa år eller ej, så har det ingen skillnad hur stort eller litet mål det än är. Vissa kommer att ha en plan att köpa ett hus eller en ny bil, medans andra kommer att fokusera på att spendera mer tid med familjen eller med sig själv. Drömmar och mål är oftast något som är väldigt fint och inspirerade att ha och det är bar att låta fantasin flöda då man kommer på olika saker som man skulle vilja åstadkomma. Att spara pengar och att försöka vara hälsosam är två väldigt vanliga nyårslöften, och de är även relativ enkla att hålla sig till så länge kan är dedikerad.

Vad kommer att hända på nyårsdagen?

Ledig, röd dag i kalender som även kommer att vara en fredag. Vad ska man då hitta på och vad kommer att vara öppet under den dagen? I större städer runt om i Sverige som tex Göteborg och Stockholm så kommer nog vissa restauranger, barer och butiker att hålla sina dörrar öppna. Men i mindre städer är det inte något man kan räkna med. Dock kommer såklart pandemin (tyvärr) fortfarande att finnas kvar då det blir nytt år så det kommer inte att kunna samlas större grupper med människor på olika offentliga ställen.

Mer