När det kommer till att välja elavtal

När det kommer till att välja elavtal

Att köpa ett hus eller att flytta in i en ny lägenhet är alltid väldigt spännande. Det är roligt eftersom man får köpa nya möbler, man har möjligheten att själv välja vilken stil och design man vill ha i sitt hem samt att man kan skapa sina egna rutiner som inte behöver påverka andra människor. Men det finns även många praktiska saker som man måste tänka på då man flyttar in i ett hus eller en lägenhet, man måste tex tänka på att ha alla försäkringar, man måste se till att vattnet betalas beroende på vad det är för avtal samt att man själv måste fixa ett elavtal och sedan betala för den elen man använder i månaden. När det kommer till just olika elbolag och distributörer så finns det många att välja mellan inom Sverige, vissa är verksamma i hela Sverige, Norden och Europa medans andra är verksamma i vissa län och städer.

Olika sorters energi

Det handlar heller inte alltid om ”vanlig” el, utan det finns flera olika typer av energi man som kund kan välja mellan. Det finns tex företag som erbjuder grön energi, förnybar energi, solenergi, vind energi och så vidare. Men oberoende vilket företag och vilken energi man slutligen väljer så kommer man att varje månad få betala för den mängden energi man använt, vilket är praktiskt eftersom man själv kan välja att spara in på vissa saker.

Att välja rätt eldistributör

Det finns många olika faktorer att välja mellan då det kommer till att välja rätt elavtal för just dig, ditt hem och din elanvändning. Saker man kan tänka på då man ska välja ett elavtal är tex att kontakta olika företag och sedan jämföra de olika priserna som de olika företagen erbjuder dig. Annat man kan göra är att kontrollera vilken typ av elavtal det är som man egentligen planerar att skriva på, hur kommer priset att se ut? Kommer priser att vara ett fast, rörligt eller ett mixat elpris? Det finns för- och nackdelar med alla alternativen så man får lista ut vad man tror att man själv kommer att gilla mest. En sak som även kan vara bra är att välja grön el, för att man ska kunna minska sin egen negativa klimat- och miljöpåverkan.

Olika energileverantörer som är verksamma i Sverige:

GNP EnergyFöretaget har funnits under de tio senaste åren och de fungerar som en energileverantör i Sverige, Danmark, Finland och även Norge. De erbjuder sina kunder elavtal som de kan teckna via företagets hemsida och när avtalet har blivit godkänt kommer GNP själva att genomföra övergången från det gamla elavtalet till avtalet med GNP Energy.

Göta Energi– Detta är ett företag och en eldistributör som är verksamma i Sverige och de erbjuder sina kunder olika sorters elavtal. Och beroende på vilket avtal kunderna väljer kommer de att få olika förmåner och erbjudanden. På företagets hemsida kan kunderna även läsa olika el-tips på hur det tex sparar in på elen varje månad.

Vattenfall – Företaget kommer ursprungligen från Sverige men är i dagsläget verksamma i flera länder i Norden och Europa. Företaget har 20 000 anställda och deras mål är att leva fossilfritt inom en generation. Hos Vattenfall kan kunder skapa ett helt nytt elavtal om de flyttar ut från sitt barndoms hem eller så kan de uppdatera sitt elavtal om de helt enkelt ska flytta till en annan bostad.

Har du någon erfarenhet?

Har du anlitat någon av de ovanstående företagen som erbjuder sina kunder energi? Eller har du kanske tankar eller åsikter om något annat företag som erbjuder sina kunder olika sorters erbjudanden då det kommer till el och energi? Om du har det kan du väldigt gärna skriva en egen recension om just de företagen. I sin recension ska man komma ihåg att alltid vara ärlig, det har ingen skillnad om man har en positiv eller en negativ upplevelse av ett företag. Eftersom en positiv recension kan bevisa åt företaget att göra ett gott jobb och att deras kunder är nöjda, medans en negativ recension fungerar som konstruktiv kritik och visar åt företaget vad det kanske kan ändra på och förbättra. Omdomesstalle.se är en hemsida där man kan dela med sig av sina tankar och åsikter i en helt egen recension.

Mer