Har du en välmående villa?

Har du en välmående villa?

Att bo i villa är något många drömmer om, och visst är det en stor frihet på många vis! Att inte störas av högljudda grannar, men att själv ändå kunna spela musik på hög volym utan att någon annan störs. Men att äga en villa innebär också mycket ansvar, och det kan vara många saker för dig som villaägare att tänka på.

En sådan sak, som kanske lätt hamnar i skuggan av alla projekt och renoveringar, är dränering. Att dränera huset är otroligt viktigt, inte minst för att din villa ska hålla länge, men också för att minska de ekonomiska kostnaderna för dig och ditt hushåll.

Varför dränera?

Dränering av huset innebär att grundvattnet som finns vid husgrunden leds bort, för att bevara ditt hus och förebygga de fuktskador som förr eller senare, med största sannolikhet, kommer att dyka upp.

Om du inte dränerar din villa är risken alltså stor att den utsätts för mögel och fuktskador. Oftast uppkommer möglet i källaren, och sprids därifrån genom så kallade mögelsporer till övriga delar av huset. Att bli av med det, genom mögelsanering, är mycket dyrt, och har du dessutom inte sanerat huset kommer problemen återkomma igen.

Det rekommenderas därför starkt att låta göra en undersökning av din villa, även om du själv inte upptäckt några tecken på fuktskador eller mögel. En sådan undersökning kan du få helt gratis om du bor i Stockholm med omnejd.

Hur går dräneringen till?

Dränering i Stockholm och omkringliggande orter fungerar så att marken runtom huset grävs upp, för att få fram grunden. För att sedan bli av med fukten från husväggarna tas gammal tjära bort, och huset kan därefter andas bra igen.

Därefter läggs rör, vars funktion är att föra bort vattnet från villan, tillsammans med en typ av grus, singel. För att stänga ute väta och fukt installeras sedan en pordränskiva utmed väggen, som dessutom är både hållbar och isolerar huset.

För att säkerställa att skivorna hålls fria från jord sätts list och fiberduk fast, och allra sist placeras återigen singel och grus i diket. När detta är klart läggs jord och annat material som fanns där innan tillbaka, och din trädgård och villa kan återgå till det normala - fast utan risk för mögel och fuktskador.

Intresserad? Så här gör du nu!

För dig som kanske inte dränerat ditt hus på ett tag, och vill göra det smarta draget att förebygga fuktskador och mögelangrepp, kan du boka en tid för dränering redan idag. Du erbjuds då gratis undersökning av huset, samt en offert som du sedan kan se över när tid finns. Därefter är det bara att njuta av att veta att du snart bor i ett tryggt och välmående hus!

Mer