En stor del av trivseln i hemmet är tack vare en anpassad belysning.

En stor del av trivseln i hemmet är tack vare en anpassad belysning.

Man skulle kanske inte tro det då man ser sig omkring i antingen butiker, restauranger eller eventuellt i sitt eget hem men belysningen är viktigare än man skulle kunna tro. Man kan framhävda, gömma och rum kan se större- eller mindre ut beroende på vad man väljer för belysning i sitt hem. Man har kanske någon gång under sitt liv suttit på en restaurang eller en bar och verkligen njutit av maten eller av olika drinkar men man känner liksom ändå att något är off, då kan det genast bero på belysningen. Antingen kan belysning vara alldeles för kall, för varm eller så kan det vara allt för stark belysning vilken man inte vill ha på en restaurang.

Vad annat ska man tänka på då man väljer belysning?

Då det gäller att välja rätt belysning till sitt hem så finns det några olika saker och punkter som man kan komma ihåg att tänka på. Det första är att ta reda på vad för olika typer av ljus det egentligen finns och vad man skulle vilja ha i sitt hem. Det finns redan tex en skillnad mellan diffust ljus samt riktat ljus. Diffust ljus är ett ljus som sprider sig runt ljuskällan där ljuset inte är riktat mot någon speciell yta vilket betyder att det heller inte då bildar några tydliga skuggor. Riktat ljus där emot är ett ljus som är riktat mot någon speciell punk och i denna typ av belysning blir det stor skillnad mellan ljus och skugga. En blandning mellan både diffust ljus och riktat ljus i ett rum är oftast bra eftersom det både ska vara funktionellt om man tex sitter och läser men det ska även se mysigt och hemtrevligt ut.

Tips då det kommer till ljussättning.

Första tipset är att man ska tänka på var man gör olika saker i sitt hem och var det kommer att behövas en viss sorts belysning. Som tex var sitter man och äter, var ska man kunna sitta och läsa och studera och så vidare. Det andra tipset är att man ska börja med att välja funktionsbelysningen (som tex läslampa i läshörnan), sedan gå vidare till stämningsbelysningen och till sist allmänljuset så att det blir ett fint och jämnt sken i ditt hem. Det tredje och sista tipset är att tänka på att stämningsbelysningen kan användas för att förstärka inredningen så man kan tex placera lampor i olika höjder för att det ska bli variation i ljuset.

Var ska man köpa lampor till sitt hem?

Som allting nuförtiden så finns det många olika butiker och platser dit man kan vända sig oberoende vad det är som man är ute efter. Även när det kommer till lampor och belysning så kan man vända sig till internet och köpa lampor online. Det finns olika butiker inom Sverige och runt om i hela världen som erbjuder olika sorters lampor men ett av dessa företag är AndLight. Under 2007 grundades och lanserades företaget i Danmark och de är i dag verksamma i olika länder lite runt om. De erbjuder sina kunder olika sorters lampor och även gratis frakt oberoende hur stor eller liten beställning de väljer att göra.

Att dela med sig av tankar och åsikter

Det är något som är väldigt viktigt att göra, i form av recensioner man kan beskriva vad man tyckte om olika företag och hur det tex fungerade med returer och reklamationer, kundtjänst samt kvaliteten på produkterna. Att vara ärlig i sin recension är något som är viktigt både för företaget samt framtida kunder. Hos OmdömesStalle kan man skriva ärliga recensioner och berätta vad man tycker om företag!

Mer