Ansvaret som tillkommer då man har en bil

Ansvaret som tillkommer då man har en bil

Väldigt många av oss äger en bil, eller så tillhör de ett hushålls som äger en bil. Det är väldigt vanligt att man har en bil och att man tar körkort så snabbt man får chansen till det. Vilket är väldigt bra eftersom det kanske ger en frihet som man inte hade förut samt att man då inte längre behöver ta sig fram med kollektivtrafik utan man har faktiskt möjligheten att ta sig fram med en bil exakt vilken tid som man vill.

När det kommer till att skaffa en egen bil

När man tar sitt körkort så är det väldigt vanligt att man övningskör med en väns eller föräldrarnas bil och sedan när man blir äldre och jobbar så köper man sin egen första bil. Detta är något som är väldigt spännande och många har även ett stort intresse av bilar och liknande saker. Men att ha och att äga en bil så tillkommer det även mycket ansvar. Den måste åka in till en verkstad med jämna mellanrum samt att den måste besiktas relativ ofta. Och inte nog med att bilen måste åka på service ofta utan man måste även skaffa sig en bilförsäkring samt att man även måste tanka bilen ofta vilket inte alltid är så billigt.

Men när det kommer just till att besikta eller serva bilen så finns det många olika företag och verkstäder som man kan åka till runt om i Sverige och även i andra delar av världen.

Här är några olika företag som erbjuder olika biltjänster:

MekonomenMekonomen är ett företag som är verksamma i flera olika länder än i Sverige och de erbjuder sina kunder både bilservice samt olika bildelar som man kan köpa hos dem. I dagsläget har företaget Mekonomen mer än 200 butiker runt om i olika länder samt att de har samarbeten med fler än 1 000 olika verkstäder som erbjuder just deras tjänster.

Bilvårdskungen – Bilvårdskungen är ett företag och en närbutik och är i dagsläget Sveriges största nätbutik då det kommer till bilvård. Företaget har sitt huvudkontor i Norge och de erbjuder sina produkter över hela Sverige. Hela tiden får företaget nya målgrupper som är intresserade av deras produkter och av bilvård generellt.

Dackonline – Dackonline är ett företag och en nätbutik som erbjuder sina kunder däck till sina bilar online. Företaget har däck till många olika bilar och modeller samt att de har däck till motorcyklar och limousiner. De personerna som jobbar på företaget är däckexperter och de har flera års erfarenhet inom branschen.

Man behöver inte äga en egen bil

Ofta är det så att man bor i en större stad och då behöver man kanske inte tillgång till en bil, vilket är okej. När man ska in till stan så kan man gå eftersom avstånden är så korta eller så kan man snabbt hoppa på bussen eller tunnelbanan. Det kan även vara bra att inte ha en bil i större städer eftersom parkering kan vara ganska dyrt. Men man kan komma till en situation då man skulle behöva en bil som tex när man ska flytta eller köpa nya möbler, men då kan man hyra en bil.

Företag som erbjuder biluthyrning:

Sixt - Sixt är ett företag som var Europasförsta biluthyrningsföretag då de grundades under 1912 med sina 7 bilar. I dagsläget finns företaget i mer än 105 olika länder och de finns på 5 000 olika platser runt om i världen.

AvisAvis är ett företag som erbjuder hyrbilar och de grundades under 1946 då de hade tre stycken bilar till uthyrning. I dag finns företaget Avis i mer än 165 olika länder samt på 5 000 olika platser i just de länderna.

Kom ihåg att dela med dig av dina tankar och åsikter

Har du någon erfarenhet av något av de ovan nämnda företaget, eller har du kanske erfarenheter av något annat företag? Om du har det så ska du inte glömma att skriva en egen recension om företaget där du berättar vad du tyckte och tänkte om dem. Det är alltid bra att dela med sig av sina åsikter, oberoende om de är positiva eller negativa. Eftersom det kan hjälpa eventuellt kommande kunder, men det kan även hjälpa företaget i fråga eftersom de då får se om deras kunder är nöjda med deras tjänster eller inte.

Mer