Julförberedelserna är i full gång

Julförberedelserna är i full gång

Nu är det verkligen inte långt kvar till julen, endast några få dagar. Fjärde advent är på intågande viket betyder att själva julafton infaller några dagar efter det. Barnen och de studerande börjar att få jullov, föräldrar kanske till och med väljer att ta lite längre julledigt och hoppeligen börjar de allra flesta att bli i julstämning, även om snön har uteblivit i många delar av landet.

Julförberedelserna är i full gång

Julbaket har väldigt många redan valt att göra under flera veckors tid, så hos de flesta människor i dagsläge är skafferiet fullproppat med julbakelser av alla dess slag, lussekatter, pepparkakor, eller knäck. Julpyntet och alla dekorationer börjar vara på plats, hos många är julgranen redan klädd och i vissa hushåll är julklapparna redan packade och ligger under granen och väntar på att bli öppnade. Vissa maträtter som kommer att stå på julbordet är kanske redan lagade, medans resten kommer att lagas precis innan julmiddagen.

Finns det ännu julklappar att få?

Det korta svaret är att: ja, såklart finns det. Men om man inte har varit ute i så god tid kan det vara svårt att hitta de sista julklapparna. Man kan om man vill gå i fysiska butiker för att understöda de lokala affärerna, vilket alltid är bra. Men inne på vissa online butiker kan man ännu beställa, eftersom de är butiker som erbjuder snabba leveranser.

Om man har barn eller vill ge bort en julklapp till någon som har ett barn kan man gå in på hemsidan Polarn O. Pyret. Det är ett företag som erbjuder produkter till barn vid åldrarna 0 – 12 år. Polarn O. Pyret har i år även en julkalender där de erbjuder olika sorters rabatter dagligen samt att de nu de sista dagarna i december har valt att ha rabatter som uppgår ända till 50%. Om man har svårt att välja vad man ska köpa inne på Polarn O. Pyret så kan man även köpa ett presentkort för att ge bort i jul eller nyår.

Om man är ute efter lite roliga och finurliga produkter kan man gå in på Partykungens hemsida. Hos dem kan man hitta alla möjliga presentidéer till de allra flesta i familjen samt att man kan hitta spännande produkter till sig själv. Inte nog med att Party kungen har ett brett sortiment av olika presenter och julklappar, de har även ett stort utbud av fest tillbehör och prylar. Så om man planerar på att ha ett spektakulärt nyårsfirande kan man kolla in deras hemsida för att beställa festsaker.

Om man känner att det fattas matprodukter antingen till jul eller nyårsbaket eller till julbordet kan man gå in på Matsmarts hemsida för att hitta mat, godis och snacks som kommer uppskattas. Hos Matsmart kan man hitta matprodukter där det är 20 – 70% rabatt på varje produkt. Matsmart tar in produkter som har ett utgångsdatum som närmar sig eller produkter som har bytt förpackning.

Kom ihåg

Hinner man inte få hem alla julklappar så gör det inte något, man kan alltid ge dem i efterhand. Man ska även minnas att det lugnt och försöka att inte stressa i jul och nyårstider.

Photo:Pixabay

Mer