Tips för en budgetvänlig skolstart

Tips för en budgetvänlig skolstart
Allmänt

Nu har sommaren snart nått sitt slut vilket bland annat innebär att skolan börjar igen. Oavsett om du ska börja ditt första, andra eller kanske femte år på universitetet innebär det en hel del nya kostnader. Nedan kommer vi därför lista några av våra bästa tips för en budgetvänlig skolstart! Allt för att du ska komma gott in i höstterminen utan att leva på nudlar resten av året.

Köp begagnad kurslitteratur...

Det enklaste sättet, enligt oss, att spara pengar inför den nya skolstarten är genom att köpa begagnad kurslitteratur. Nya böcker kan vara oerhört dyra, något som CSN-bidraget inte alltid täcker. Åtminstone inte om man ska ha pengar över till hyra och mat. Som tur är finns den allra mesta kurslitteraturen att tillgå begagnat. Via hemsidor som Campusbokhandeln och Studentapan kan du köpa gamla böcker i bra skick från gamla studenter. Det är ett lönsamt alternativ samtidigt som det är bra för miljön!

… och sälj din gamla kurslitteratur

Förutom att köpa begagnad kurslitteratur kan det vara bra att gå igenom dina gamla böcker för att se om inte du själv har några du kan sälja. Med rätt fraktbolag kan du skicka paket billigt och spara ihop några hundralappar. Hur och med vem man skickar sitt paket kan nämligen vara avgörande för hur mycket pengar du sparar. Dessa sparade pengar kan du sedan använda för att finansiera andra ting som du behöver under det kommande året. Även detta är inte bara bra för plånboken men också för miljön - säg farväl till massproduktion!

Utnyttja studentrabatterna!

Inför skolstart finns det massvis av finfina studentrabatter att tillgå för den som har koll. Det finns exempelvis många mobiloperatörer som erbjuder abonnemang till rabatterat pris. Men också många matbutiker som erbjuder fina studentrabatter och välkomstpresenter. Är du på jakt efter en ny dator till skolstart har även många leverantörer kampanjer där de ger upp till 15% studentrabatt på helt nya laptops!

Gör matlådor i förväg

Sist men inte minst får vi inte glömma att betona vikten av matlådor. Att äta ute dagligen kan vara extremt kostsamt. Även om det är bekvämt och gott rekommenderar vi att man tillagar matlådor i förväg om ens ekonomi inte är den bästa. Matlådor behöver inte vara avancerat. Det räcker med ett storkok om söndagen och så har du plötsligt matlådor till resten av veckan! Tänk billiga, nyttiga och goda rätter som lasagne, curry, nudlar och sallader.

Mer Allmänt